Wie zijn wij?

Ovino is een wijnimporteur die levert aan de horeca. Ons assortiment bestaat uit zo’n 600 verschillende wijnen van circa 60 producenten wereldwijd. Sinds 2009 leveren wij wijnen aan zo’n 150 restaurants verspreid door heel Nederland. Onze wijnen schitteren niet alleen op de wijnkaart van menig sterrenrestaurant, maar ook voor het middensegment biedt ons assortiment een ruime keuze. Hoewel we bekend staan om onze uitgebreide Portugese selectie (met Niepoort als vlaggenschip) bestrijkt ons assortiment nagenoeg de hele wereld. Wat onze wijnboeren kenmerkt zijn authenticiteit, focus op terroir en een moderne visie. Stuk voor stuk vooruitstrevende producenten met een bijzonder verhaal, waarvan de meeste biologisch of biodynamisch werken.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Accountmanager Horeca. Jij bezoekt zowel bestaande als nieuwe klanten en laat ze kennis maken met onze prachtige wijnen. Je bent een sparringpartner van niveau: meedenken over de wijnkaart of het maken van geslaagde wijn-spijs combinaties doe je zonder moeite. Je maakt gemakkelijk contact met mensen en met jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen weet je iedereen warm te maken voor de wijnen van Ovino. Naast bezoek aan horecaklanten vind je het ook leuk om zo nu en dan op een proeverij te staan of een klant te ondersteunen bij thema-avonden of -proeverijen, ook buiten de standaard kantoortijden. Samen met onze zusteronderneming Horizon Wines, die de vakhandel en groothandel belevert, vormen we een klein en hecht team van professionele wijnliefhebbers.

Voor deze rol is een gezonde dosis doorzettingsvermogen en overtuigingskracht nodig. Tegelijkertijd kan je je liefde voor wijn en voor de horeca volledig kwijt in deze functie, en krijg je veel vrijheid om de rol op jouw manier vorm te geven.

Wie ben jij?

  • Je bent zelfstandig, ondernemend, servicegericht en proactief.
  • Je hebt gedegen wijnkennis (SDEN3/WSET2 of hoger).
  • Je hebt ervaring in de verkoop.
  • Je hebt uitstekende people skills.
  • Je kunt goed luisteren maar je bent tegelijkertijd een educator: je neemt mensen graag mee in de wondere wereld van wijn.
  • Flexibele werktijden zijn geen probleem voor je.

Wat bieden wij?

  • Een plek in een hecht team van wijn-fanaten in een informele setting.
  • Een baan voor 32-40 uur per week.
  • Een passend salaris, goed secundaire arbeidsvoorwaarden, een auto/laptop/telefoon van de zaak en natuurlijk korting op ons assortiment.
  • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van trainingen of cursussen.

De gewenste startdatum is 1 maart 2022.

Bel gerust voor meer informatie naar 036 – 5400708. Sollicitaties mogen naar liseth@horizonwines.com.