In de regio Sétubal, iets ten zuidoosten van Lissabon ligt vinden wij Rovisco Pais, de wijnen van San Isidro de Pegões. De geschiedenis dateert terug naar 1958 toen biermagnaat Jose Rovico Pais zijn 2900 hectare land aan de staat schonk. Deze geste betekende een enorme ontwikkeling voor de regio Sétubal. De regering kon grote stukken land ter beschikking stellen aan landarbeiders en liet er talloze druivenstokken aanplanten. En wie wijndruiven teelt, moet ook wijn maken: de coöperatie was geboren. Door deze overheidssteun ging het tot 1974 heel goed met de wijnbouw in dit gebied. Na de revolutie viel deze weg en braken er onzekere tijden aan.

Pas in de jaren ’90 kon er weer worden fors geïnvesteerd in de kwaliteit. En na een grondige renovatie, de aanschaf van nieuwe tanks, vaten en persen, de komst van vakkundige wijnmakers en een strategie die de modernisering en financiële zekerheid ten goede kwam heeft het bedrijf zich de afgelopen 15 jaar razendsnel ontwikkeld. Het doel van het wijnhuis is bezig te blijven met het maken van betere wijnen.

Adega San Isidro de Pegões is gelegen tussen twee rivierdelta’s, en niet ver van de Atlantische kust. Het klimaat is er plezierig mediterraan en de bodem bestaat uit arme, waterrijke zandgrond. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat de druiven zich uitstekend kunnen ontwikkelen. San Isidri werkt vrijwel alleen met inheemse druivenrassen, waar het land zo bekend om staat. Het biedt het huis de mogelijkheid om een reeks uiteenlopende wijnen te produceren: van droog wit en rood, tot heel aangenaam zoet.