
Land
Streek
Wijnhuis
Druivensoorten
Viognier
Alcoholpercentage
13,5%
Algemene informatie
Verscholen tussen de betoverende heuvels van Sicilië schittert Cantine Fina als een relatief jong maar charmant wijnhuis opgericht door Bruno Fina. Bruno heeft meer dan 20 jaar samengewerkt met de beroemde Italiaanse wijnmaker Giacomo Tachis. Hij heeft onderzoek gedaan naar de beste terroirs en microklimaten in Sicilië. Hier heeft hij internationale druivensoorten zoals Merlot, Cabernet, Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc, Viognier en nog vele anderen aangeplant.
Cantine Fina is een familiebedrijf vol vakmanschap en passie. Bij de start in 2005 werd al duidelijk dat men het terroir van deze streek volledig tot uiting wilde brengen in iedere druppel wijn. Wat Cantine Fina onderscheidt is niet alleen hun toewijding aan wijn maken maar ook hun toewijding aan Sicilië als unieke wijnregio.
Vola Vola Viognier
De druiven groeien op zeshonderd meter hoogte waar veel zon en sterke temperatuurverschillen zorgen voor een langzame en gelijkmatige rijping. De stokken staan aangeplant in een guyot-systeem met ruim vijfduizend planten per hectare waardoor de balans tussen opbrengst en concentratie optimaal blijft.
Proefnotities
Vola Vola Viognier is een expressieve en moderne Viognier. In geur en smaak toont de wijn het karakter dat Viognier zo geliefd maakt. Vola Vola heeft aroma’s van citroenrasp, peer en florale tonen, gecombineerd met een sappige en knapperige structuur en een medium body met een vloeiende, zuivere afdronk (89 punten (James Suckling 2023)). Het resultaat is een Viognier die zowel aromatisch als verfrissend is en daardoor breed inzetbaar is.
Drinken samen met
Vola Vola is een uitstekend aperitief. Deze moderne Viognier past ook perfect bij sushi, lichte pasta’s, visgerechten zoals makreel of zalm, en zachte kazen.