

Land

Streek

Wijnhuis

Druivensoorten
40% Corvina, 32% Corvinone, 8% Rondinella, 10% Merlot, 10% mix van Amarone 2022

Alcoholpercentage
14,5%

Algemene informatie
Uit de annalen van wijnhuis Guerrieri Rizzardi, die eeuwen omvat, blijkt dat deze is ontstaan uit een verbintenis van twee graven: Guerrieri en Rizzardi. De wijngaarden liggen in de bergen ten oosten van het Gardameer, nabij Bardolino. Inmiddels is het domein al jaren in handen van de familie Rizzardi en worden er op de vier ‘Classico’ wijngaarden prachtige Veronese wijnen geproduceerd: Valpolicella, Soave, Bardolino en Valdadige.
De Ripasso methode is een traditionele en streng gecontroleerde wijze van wijn maken waarbij de normale Valpolicella wijn voor een 2e keer wordt vergist na toevoeging van de niet volledig geperste druiven welke normaal voor de Amarone wijn worden gebruikt. Na deze 2e fermentatie wordt de wijn gerijpt in Slavonisch en Frans eiken vaten gedurende 12 maanden. Ook wordt 10% Amarone toegevoegd voor extra intensiteit. Het resultaat is en zeer zwoele en genereuze wijn met een behoorlijke dikte en een zeer lange afdronk.
De naam ‘pojega ‘verwijst naar een naam van de wijngaard behorend bij het gelijknamige historische landgoed welk in de 17e eeuw door de Rizzardi familie is gekocht. De wijn wordt in vele wijn gidsen onderscheiden.

Proefnotities
Pojega Ripasso is krachtig én soepel – een publieksfavoriet met diepgang.
In het glas is deze Ripasso wijn diep en intens, met rijke, gelaagde smaken van donker fruit, zachte houttonen en een volle afdronk. Hij is krachtig, maar dankzij de rijping in Franse eiken vaten (12 maanden) heeft deze wijn een verfijnde structuur en lengte. De wijn blijft fris en elegant – precies wat je zoekt bij mooie gerechten van bijvoorbeeld gestoofd vlees, wild, of een mooi stuk entrecote. Serveer op 16°C voor de beste beleving.