Grootvader Martinho maakte in de jaren 1920 al rode wijn in het dorp Mogofores in de Bairrada, waarna hij, in tegenstelling tot de traditie aldaar, de witte van de rode druiven scheidde en een prachtige witte wijn maakte. Ook vader Manuel trok zijn eigen plan, moderniseerde de wijngaarden en weigerde mee te gaan in de marktgerichte mainstreamproductie. De nieuwe generatie Campolargo bestaat uit Jorge, verantwoordelijk voor de wijngaarden, en Carlos, die de kelder en de verkoop verzorgt. Dochter Joana Campolargo ondersteunt als lid van de vierde generatie de administratie en PR.

Vanaf 1990 experimenteerde Campolargo met diverse druivenrassen en is er een nieuwe ‘wijnkelder’ gebouwd. Deze constructie is gebouwd op een 18 meter hoge verticale snede in één van de hellingen van de wijngaarden. Rode wijnen belanden uiteindelijk in houten 300-litervaten of zelfs houten vaten van 4200 liter, waarin een natuurlijke melkzuurgisting plaatsvindt.
Naast het bijzondere wijnproductiegebouw doet Campolargo ook eigenwijs waar het gaat om de ingrediënten: vreemde gisten, enzymen of bacteriën komen er niet in en de druiven worden met de hand geplukt. Per jaar worden er meer dan 300.000 flessen geproduceerd. Carlos is dan ook onvermoeibaar in het creëren van bijzondere blends van moderne en vergeten druivenrassen. Alle wijnen hebben een geheel eigen identiteit en vertellen hun eigen boeiende verhaal van deze traditierijke streek en bijzondere wijnboer.
Met meer dan 170 hectare wijngaard, verdeeld over twee estates worden er wijnen gemaakt van onder andere autochtone druivenrassen als Baga, Castelão Nacional en Touriga Nacional voor rood en Arinto, Bical en Cercial voor wit. Maar ook Franse druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc gedijen hier uitstekend.

Wijnen